Peelingurile chimice

Peelingurile chimice sunt proceduri cosmetice care folosesc substante chimice pentru a exfolia stratul superficial al pielii, promovand regenerarea celulara si imbunatatind aspectul si textura pielii. Aceste proceduri sunt utilizate pentru a trata o varietate de probleme ale pielii, inclusiv acneea, petele pigmentare, ridurile fine, cicatricile si textura neuniforma a pielii.


Substantele chimice utilizate in peelingurile chimice pot varia in functie de gradul de exfoliere dorit si de problema specifica a pielii tratate. Cele mai comune substante chimice utilizate in peelingurile chimice includ acidul glicolic, acidul salicilic, acidul tricloracetic si acidul lactic.


Procesul de peeling chimic incepe cu curatarea si pregatirea pielii. Apoi, solutia chimica este aplicata pe piele si lasata sa actioneze pentru un anumit interval de timp, in functie de tipul de peeling si de sensibilitatea pielii. Dupa aceea, solutia este indepartata si poate fi aplicat un produs de post-tratament pentru a calma si hidrata pielea.


Peelingurile chimice pot fi superficiale, medii sau profunde, in functie de profunzimea exfolierii si de problema pielii tratate. Recuperarea dupa un peeling chimic poate varia in functie de intensitatea tratamentului, dar de obicei implica roseata, descuamare si sensibilitate temporara a pielii. Este important sa urmati indrumarile si instructiunile unui specialist in estetica medicala pentru a obtine rezultate optime si pentru a minimiza riscurile asociate cu procedura.